Psoriaza: Kako premagati strah?

Kako premagati strah in kako vzpostaviti direktni in pozitivni odnos do drugih?

Ob spoznanju novih ljudi jim takoj povejte, da imate psoriazo in da ta bolezen ni nalezljiva. To pomaga, da se situacija pokaže manj dramatična in da se je ne sramujete.

Tudi s prijatelji in kolegi se pogovarjajte o bolezni, kadar imate priliko, da tako premagate strah pred drugimi.

Pred katerimkoli sogovornikom ne razmišljajte o bolezni, osredotočite se na vaše pozitivne fizične in psihološke aspekte (kot npr. da imate čudovite oči, smisel za humor ali lepe noge). Od začetka zgleda težko, ampak z vztrajnostjo boste lahko dosegli ta cilj in boste imeli večjo samozavest.

Osebe, ki imajo to bolezen, velikokrat spremenijo osebnost zaradi nesigurnosti, ki jo povzroča bolezen, in zaradi razocaranja, ki ga dozivijo, kadar zdravljenje ne povzroci zazeljenih ucinkov kljub vsemu upanju in dobri volji.

Da se premaga ta ovira je velikokrat potreba psiholoska pomoč, da človek dobi moč vztrajati pri zdravljenju, ki ne nudi vedno takojšnjih in stalnih rezultatov.

Skratka, pacient se mora sam prepričati, da psoriaza ne sme na noben način omejiti njegovo zivljenje.

Razkrivamo 7 mitov, laži in neresnic o luskavici!

Zeliš popolnoma brezplačno e-knjigo “7 mitov in neresnic o luskavici”? Spodaj vpiši svoje ime ter email naslov, knjiga pa te bo čez nekaj trenutkov čakala v poštnem predalu!