Zdravljenje luskavice

Luskavica je bolezen, ki danes še ni ozdravljiva. Obstajajo terapije, ki to bolezen omilijo, a terapije, ki bi to bolezen popolnoma odpravila, na žalost še ne poznamo.

Najpogostejši način zdravljenja te avtoimune bolezni je terapija s kremami in mazili. Kreme in mazila vsebujejo kortikosteroide, ki so najmočnejša protivnetna zdravila. Naneseni na kožo tako upočasnijo vnetne procese in ublažijo bolezen.

Kortikosteroidi

Kortikosteroidi so pogosto dodani v kombinaciji s salicilati, ki stopijo ter odluščijo povrhnjico kože. To omogoči, da se mrtvo tkivo v globini kože lažje odstrani, kožne spremembe pa se zacelijo hitreje.

V terapiji luskavice se danes uporablja tudi fototerapija z žarki UVB valovne dolžine 290-320 nm. Ta terapija se je izkazala za izjemno učinkovito, še posebej učinkovita pa je v kombinaciji s kremami in mazili, saj je v tem primeru izboljšanje kožnih znakov kar 80%.

Razkrivamo 7 mitov, laži in neresnic o luskavici!

Zeliš popolnoma brezplačno e-knjigo “7 mitov in neresnic o luskavici”? Spodaj vpiši svoje ime ter email naslov, knjiga pa te bo čez nekaj trenutkov čakala v poštnem predalu!