Važnost dermakozetike pri luskavici

Do sedaj so zdravniki in predvsem sami psoriatiki opuščali brez pravega razloga dermatokozmetične produkte, ker so od njih preveliko pričakovali, misleč, da bodo čudežno ozdravele njihove lezije. Sedaj vedo psoriatiki po informacijah, ki jih dobivajo od zdravnikov, medijev ali društev bolnikov, da ne obstajajo čudežna zdravila in ali mazila, ki bi dokončno rešili problem psoriaze.

Zato pričakujejo, da se na trgu pojavijo boljši dermatokozmetični produkti, ki bi pomagali pri hidrataciji in hranjenju kože, da postane tako bolj prijetna in parfumirana in bolj v sintoniji z okoljem, ki je vedno zelo kritično do teh, ki niso fizično perfektni (ne smemo pozabiti veliko važnost, ki jo ima podoba telesa v današnji družbi).

Obenem so psoriatiki docela zmedeni zaradi tolikih kozmetičnih produktov, ki jih imajo na razpolago. To preobilje kozmetike je povzročilo veliko zmešnjavo.

Človek ne ve več, kaj naj uporabi, kateri so res nujni produkti; celo ne ve več, kako izbirati produkte za zdravljenje in blagor lastne kože. Skratka, pred kozmetičnimi pulti lekarn in parfumerij človeku nastane nešteto dvomov in vprašanj.

Z drugimi besedami, oseba ima občutek, da se vedno nepravilno odloči. In če se navaden človek, ki nima velikih težav s kožo, znajde s takšnimi dvomi in negotovostmi, kaj šele, kdor ima resne kožne probleme, kot npr. oseba s psoriazo ali z alergičnim ali iritativnim dermatitisom.

Tudi psoriatik se želi negovati s prijetnimi kozmetičnimi produkti ali uporabljati na obrazu in telesu hidratante, ki so zadovoljivi za kožo in, zakaj ne, tudi za psiho.

Tako v tem času prevelike zmede postane mnenje dermatologa zelo važno, kot zdravniški specialist lahko svetuje pacientu, kateri produkt naj izbere. Zdravnik dobro ve, da če se med zdravljenjem s farmakološkim produktom uporablja napačna hidratantna krema ali neprimerno čistilno sredstvo, nima zdravljenje pravega uspeha.

Prav zaradi preveliko kozmetičnih izdelkov danes veliko kožnih motenj odvisi od njih uporabe, ker niso primerni za tisto vrsto kože: te motnje lahko pojmujemo kot “kozmetogene dermatoze”, ki so povezane z neprimerno uporabo kozmetike. Skratka, dermatološki sektorje naklonjen kozmetičnim produktom kot so čistilna sredstva, hidratanti ali hranilne snovi, če so njih neaktivne sestavine znosne, učinkovite, aktivne in pristne in če so pravilno shranjene.

Razkrivamo 7 mitov, laži in neresnic o luskavici!

Zeliš popolnoma brezplačno e-knjigo “7 mitov in neresnic o luskavici”? Spodaj vpiši svoje ime ter email naslov, knjiga pa te bo čez nekaj trenutkov čakala v poštnem predalu!