Terapevtska strategija pri luskavici

Treba je na vsak način podčrtati, da je terapevtska strategija drugačna glede na obseg bolezni in kje se ta pojavi in da je njen namen zmanjšati vnetje in število madežev ter preprečiti, da bi ta površina postala groba. Poleg tega mora ponovno uravnovesiti mehanizme, ki regulirajo obnavljanje celic najbolj zunanjih plasti vrhnjice.

Ponavadi je terapija razdeljena na dve različni fazi: prva je napadalna in druga ohranjevalna. V prvi fazi igra najvažnejšo vlogo zdravnik, ki mora poiskati primerno strategijo za odpravo kožne lezije. V drugi fazi igra važno in odločilno vlogo volja pacienta do zdravljenja. Zato morajo terapije biti osebno izbrane glede na pacienta, upoštevajoč ne samo resnost patologije, ampak tudi in predvsem na njegove zahteve in pričakovanja. Pomnite, da bi bilo najbolj idealno ciklično jemanje zdravil, da preprečimo toksičnost nekaterih in tako garantiramo njih učinkovitost; da preprečimo povrnitev bolezni jih nadomestimo z drugimi manj močnimi, a katere telo bolj tolerira.

Zagotovo najbolj učinkovita terapija je informacija, da ustrezno spodbudi pacienta, da opusti vedenje, ki bi lahko oviralo terapijo: npr. praskanje lezij, nošenje iritantnih oblek, čezmerno uživanje alkohola, prakticiranje silovitega športa.

Razkrivamo 7 mitov, laži in neresnic o luskavici!

Zeliš popolnoma brezplačno e-knjigo “7 mitov in neresnic o luskavici”? Spodaj vpiši svoje ime ter email naslov, knjiga pa te bo čez nekaj trenutkov čakala v poštnem predalu!