Luskavica: Alternativna zdravljenja

Za zdravljenje psoriaze obstajajo tudi alternativna zdravljenja, ampak teh uradna medicina vseh ne priznava, kot npr. akupuntura, terapija s polaganjem rok in podobne. Najbolj pomembna med temi je homeopatija. Ta sistem se vedno več uporablja.

Homeopatija nadomesti tradicionalna zdravila z naravnimi snovmi. To zdravljenje se mora prilagoditi osebi in je zato priporočljivo pred začetkom terapije obrniti se na specialista.

Druga možnost so uradne terapije in termalna zdravljenja. Termalne vode imajo različne dobre učinke na koži:
a) keratoplastično delovanje (spodbuja ektodermalno regeneracijo)
b) pomirjevalno delovanje za srbenje
c) dekongestivno in antiseptično delovanje

Vse te prednosti odvisijo od sestavin, ki jih termalna voda vsebuje in ki jo označijo kot žveplasto-ogljikovo-magnezijevo.

Zelo zanimiva terapija je zdravljenje v Mrtvem morju. To slano območje v Izraelu, ki se nahaja skoraj 400 metrov pod morsko gladino, je najnižja depresija na zemlji. Zaradi posebno vroče in suhe klime morje izgubi mnogo vode, ki izhlapi, in tako se v njem koncentrirajo mineralne snovi, kot so magnezijev, kalcijev, natrijev, kalijev in bromov klorid. Poleg tega ta depresija oslabi ultravijolično sevanje in to omogoči posebno klimatično stanje, ki je primerno za dobro zdravje kože.

To zdravljenje je primerno za lahke oblike psoriaze in predvsem za osebe, ki ne morejo ali nočejo jemati posebno močna zdravila. Na vsak način koristi od tega zdravljenja ne trajajo za vedno, ampak omogočajo, da pacient izboljša svoje psihično stanje in zadovoljivo kvaliteto življenja za dolgo časa.

Razkrivamo 7 mitov, laži in neresnic o luskavici!

Zeliš popolnoma brezplačno e-knjigo “7 mitov in neresnic o luskavici”? Spodaj vpiši svoje ime ter email naslov, knjiga pa te bo čez nekaj trenutkov čakala v poštnem predalu!